StoryEditor

Veľkého brata postráži súd

06.09.2007, 00:00

Na naše osobné údaje bude aj naďalej dohliadať súd. Silové rezorty, ktoré požadovali jednoduchší prístup k dátam o telefonických hovoroch a internetovej komunikácii, totiž v konfrontácii s ministerstvom dopravy neuspeli. Údaje o tom, kto komu a kedy volal sa síce od januára uchovávať budú, no ministerstvám obrany a vnútra budú tak ako doteraz prístupné len so súdnym povolením.
"Nepôjdeme hlavou proti múru, keďže tento návrh vyvolal príliš veľké vášne. Chceme však naštartovať širšiu diskusiu, aby sme jasne vysvetlili náš zámer. Potom to chceme opäť predložiť v rámci iného zákona," povedal hovorca rezortu vnútra Erik Tomáš po tom, ako včera vláda novelu zákona o elektronických komunikáciách. Rezort Roberta Kaliňáka chcel, aby mali bezpečnostné zložky k citlivým údajom voľný prístup.
Podľa hovorkyne Slovak Telekomu Jany Burdovej teraz operátori potrebujú čas na to, aby sa stihli technicky a personálne pripraviť na ukladanie dát. Operátori si však vydýchli: Potrebné zariadenia nemusia kúpiť sami, ale pomôže im štát.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 23:39