StoryEditor

Do súťaže Novinárska cena EÚ 2007 sa možno prihlásiť do 30. septembra

06.09.2007, 08:21
Autor:
TASRTASR
Bratislava 5. septembra (TASR) - Novinári píšuci o problematike rozmanitosti a diskriminácie majú do 30. septembra šancu prihlásiť svoje články do súťaže "Novinárska cena Európskej únie 2007" (Journalist Award 2007) a získať ceny v celkovej hodnote 12.000 eur.

Do súťaže sa môžu prihlásiť printoví a internetoví novinári zo všetkých členských krajín EÚ s článkami napísanými v ktoromkoľvek z oficiálnych jazykov EÚ. Podmienkou je, aby prihlásené články už boli publikované v niektorej z európskych krajín v období od 1.januára do 30. septembra 2007. Žurnalisti by sa vo svojich článkoch mali zaoberať rozmanitosťou a diskrimináciou na základe rasy alebo etnického pôvodu, náboženstva alebo viery, veku, postihnutia alebo sexuálnej orientácie.
 

Špeciálna porota, zložená z profesionálov z oblasti médií a expertov na antidiskrimináciu na národnej úrovni, vyberie spomedzi prihlásených 27 "národných" víťazov, ktorí vytvoria užší výber pre celoeurópske finále. Finalisti a konečný víťaz súťaže budú vybraní porotou zloženou zo zástupcov členských štátov EÚ, významných žurnalistov a expertov na antidiskrimináciu.
 

Autori článkov umiestnených na prvých troch miestach ako i víťaz špeciálneho ocenenia Európskeho roku 2007, získajú cenu vo forme grantu na odborný pobyt v niektorej z európskych krajín podľa vlastného výberu. Víťazi budú pozvaní na slávnostný ceremoniál, ktorý sa uskutoční v decembri 2007 v Bruseli.
 

TASR o tom informovala Katarína Selecká z Omnimedia Public Relations.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 22:53