StoryEditor

Dlho očakávaný príchod iPhone

03.07.2007, 11:19
V piatok večer o 18:00 sa v USA začal predaj telefónov iPhone značky Apple. Niektorí záujemcovia si preň vystáli nemalé rady. Dokonca prečkali pred predajňami aj 27 hodín, len aby boli medzi prvými hrdými majiteľmi tohto skvostu.

V piatok večer o 18:00 sa v USA začal predaj telefónov iPhone značky Apple. Niektorí záujemcovia si preň vystáli nemalé rady. Dokonca prečkali pred predajňami aj 27 hodín, len aby boli medzi prvými hrdými majiteľmi tohto skvostu. Dlhé rady, netrpazliví ľudia, nekonečné čakanie. Takto vyzerala situácia pred predajňami Apple a AT&T. Po otvorení brán obchodov v New Yorku si ľudia doradu kupovali vytúžený telefón v hodnote od 500 do 600 dolárov. Ako jeden z hrdých majiteľov povedal: "Toto je môj najlepší deň v živote. Je to ako Vianoce, narodeniny, a Silvester dokopy."

Keďže sa vopred rátalo s vynaliezavosťou ľudí a ich obchodným duchom, stanovili sa limity predaja. Z prvej série telefónov si zákazník môže zakúpiť maximálne 2 kusy. V predajniach AT&T sa na začiatok predaja zvýšil počet personálu, aby dokázali uspokojiť dopyt.

Na náš trh je plánovaný príchod iPhone v limitovanej edícii v období Vianoc. Tak sa nechajme prekvapiť, či sa aj u nás spustí obdobné davové šialenstvo.

Firma Apple má na pláne predať v roku 2008 približne 10 miliónov mobilných telefónov, čo zodpovedá jednému percentu svetového trhu. Podľa predbežných analýz, sa už Apple podarilo predať okolo 400 000 kusov. A to je iPhone v predaji len pár dní.

ZDROJ: http://www.handelsblatt.com/news/Technologie/default_200104.aspx

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 03:25