StoryEditor

Klienti skrachovanej CK Alex Tour dostanú odškodné

08.08.2012, 15:54
Poisťovňa Kooperativa vypláca peniaze poškodeným pri krachu CK Alex Tour

      Bratislava 8. augusta (TASR) – Poisťovňa Kooperativa už začala turistom poškodeným krachom cestovnej kancelárie Alex Tour vyplácať peniaze. "Predpokladáme, že do piatka 10. augusta budú vyplatené všetky poistné plnenia zo škôd, pri ktorých boli preukázané a objektivizované nároky," informovala vedúca oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa Erika Barkolová.
      Predbežný odhad nárokov ľudí je do 400.000 eur. Poisťovňa predpokladá, že klientom vyplatí ich žiadosti o odškodné v plnej výške. "Medzi prvými sme odškodnili pani s vážnou diagnózou – onkologickým ochorením, ktorá nemohla vycestovať pre krach cestovnej kancelárie na dovolenku so svojím vnukom," dodala Barkolová.
      Podľa neoficiálnych informácií by mala suma, na ktorú bola cestovná kancelária poistená, postačovať na pokrytie nárokov všetkých ľudí.
      Slovenská cestovná kancelária Alex Tour skrachovala 2. júla 2012 a zanechala v zahraničí 163 dovolenkárov. Ich repatriáciu zabezpečila poisťovňa Kooperativa, v ktorej bola CK poistená. Poslední turisti sa vrátili domov 15. júla. Právo požiadať o náhradu škody mali aj tí klienti Alex Tour, ktorí už za zájazd zaplatili, avšak naň nevycestovali.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 13:53