StoryEditor

Ďalší škandál vlády a Grécko ako náš vzor. Toto sú top udalosti pondelka

08.12.2014, 18:14
Autor:
redred

Procházkova Sieť žiada koniec pre štyroch riaditeľov nemocníc. Kvôli kauzám

Predstavitelia strany Sieť žiadajú odvolať riaditeľov štátnych nemocníc v Trenčíne, Banskej Bystrici, Trnave a Poprade, ktorí uzavreli zmluvy za 81 miliónov eur na stravu pre pacientov a zamestnancov. Ako na tlačovej besede ďalej uviedol podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý, žiadajú tiež odvolať vedúceho služobného úradu Ministerstva zdravotníctva SR Martina Senčáka, ktorý všetky tieto nákupy v mene ministerstva odobril.

Matovič sa pustil do Fica: Priživuje sa na chorých ľuďoch, vyhlásil

Daniel Lipšic (NOVA), Igor Matovič (OĽaNO), Richard Sulík a Jana Kiššová (obaja SaS) podajú pre zmluvy štyroch štátnych nemocníc s externými prevádzkovateľmi vývarovní za 81 miliónov eur trestné oznámenie pre vážne podozrenie zo spáchania trestného činu manipulácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražby. Ako dnes povedali na tlačovej konferencii, na oznámení už začali pracovať.


Čentéš ma prehováral, aby som kandidoval, vyhlásil Čižnár

Generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára prehováral nevymenovaný kandidát na šéfa prokuratúry Jozef Čentéš na troch stretnutiach, aby vzal kandidatúru.

„Iniciátorom bol pán Čentéš, dôvodom bolo, že ma prehováral, aby som dal súhlas na moju kandidatúru,“ povedal dnes Čižnár na tlačovej besede. Reagoval tak na Čentéšovo vystúpenie v nedeľnej debate v RTVS, s ktorým nebol Čižnár spokojný. „Vyzeralo to tak, akoby mi on dovolil kandidovať,“ hovoril Čižnár.


Slovensko vyhralo ďalší spor so súkromnou poisťovňou

Európska komisia (EK) rozhodla v prospech Slovenskej republiky v spore, ktorý so štátom viedla súkromná poisťovňa Dôvera. Informuje o tom dnes portál TREND.sk.

V spore, ktorý sa ťahal od roku 2007, žiadala súkromná poisťovňa preveriť údajnú štátnu pomoc pre zdravotné poisťovne vo vlastníctve štátu, do ktorých predošlé vlády "naliali" dokopy 153,4 milióna eur. Dôvera žiadala preveriť zvyšovanie základného imania Spoločnej zdravotnej poisťovne (SPZ) v januári 2006, vo svojom podnete takisto žiadala preskúmať aj to, že štát za prvej vlády Roberta Fica financoval zvýšenie základného imania Všeobecnej zdravotnej poisťovne k januáru 2010 vo výške 65,1 milióna eur.


Grécko ako náš vzor? Zadlžená krajina urobila historický krok

Ide o prvý vyrovnaný rozpočet Grécka za niekoľko desaťročí, uviedla agentúra DPA.

"Je to historický okamih," povedal po hlasovaní grécky premiér Antonis Samaras (na snímke). Vyrovnaný rozpočet po niekoľkých desaťročiach je podľa neho jediný spôsob, ako zabezpečiť hospodársky rast. Rozpočet predložený koaličnou vládou konzervatívcov a socialistov podporilo 155 poslancov, 134 hlasovalo proti.


Ropa je najlacnejšia za päť rokov

Ceny ropy sa dnes prudko prepadli, pričom cena ropnej zmesi Brent dosiahla najnižšiu cenu za päť rokov. Dôvodom sú obavy, že svetové trhy budú aj v nasledujúcom roku nadmerne zásobené komoditou, ak sa členovia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) nerozhodnú obmedziť svoju produkciu. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Ale Saudská Arábia, najväčší producent ropy v rámci OPEC, odoláva tlaku na zníženia ťažby, aby neprišla o časť podielu na svetovom trhu.

01 - Modified: 2007-01-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Plač nad emisiami
01 - Modified: 2014-12-15 17:31:30 - Feat.: - Title: Záchranca Frešo a dráma v Sydney. Toto sú top momenty pondelka 02 - Modified: 2014-12-01 16:47:08 - Feat.: - Title: Pravicový Skok a nový biznis miliardárov. Toto sú top udalosti pondelka 03 - Modified: 2014-11-24 17:30:01 - Feat.: - Title: Nový predseda parlamentu a takmer otrávený Babiš. Toto sú top udalosti pondelka 04 - Modified: 2014-11-10 17:52:00 - Feat.: - Title: Kauza CT pokračuje, opozícia Fica neodvolala. Toto sú top udalosti pondelka 05 - Modified: 2014-11-03 18:30:01 - Feat.: - Title: Koniec ministerky zdravotníctva aj volieb na Ukrajine. Toto sú top udalosti pondelka
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 19:24