StoryEditor

Ďalšie upozornenie Európskej komisie

16.03.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR
Slovenská vláda minulý týždeň dostala od Európskej komisie list, v ktorom ju upozorňuje na potrebu urýchleného doriešenia problémov krajiny na čerpanie dotácií.

Slovenská vláda minulý týždeň dostala od Európskej komisie list, v ktorom ju upozorňuje na potrebu urýchleného doriešenia posledných problémov v pripravenosti krajiny na čerpanie agrárnych dotácií spoločenstva, ako aj na stále otvorený problém nadprodukcie ocele v košickom U.S. Steel (USSK).
Slovenské ministerstvá na to reagujú tým, že najnovšie upozornenia komisie pravdepodobne nevychádzajú z posledných krokov zrealizovaných v oboch vytýkaných oblastiach.
Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon totiž hovorí, že akreditácia Pôdohospodárskej platobnej agentúry, ktorá bude vyplácať európske agrárne podpory, by sa mala do záveru budúceho mesiaca určite stihnúť. Navyše, agentúra podľa ministra práve včera začala výplaty prvých tohtoročných agrodotácií na účty farmárov. Vládou schválených 2,3 miliardy Sk sa má do agrosektora dostať už do záveru budúceho týždňa. Podľa hovorcu ministra financií Petra Papanka rokovania o nadprodukcii ocele smerujú k doriešeniu celého sporu ešte pred májovým začlením krajiny do EÚ.
Podľa vicepremiéra pre európsku integráciu Pála Csákyho by mala konečná dohoda spočívať v tom, že určitú pokutu oceliarne zaplatia do slovenského štátneho rozpočtu a znížia sa aj vládne daňové úľavy až 500 miliónov USD, pôvodne odsúhlasené pre USSK.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 14:49