StoryEditor

Fruni a podnikateľ

25.06.2003, 00:00

Fruni a podnikateľ

Fragment z neupraveného telefonického rozhovoru (publikovaný začiatkom apríla minulého roka) bývalého majiteľa Horizontu Slovakia a BMG Vladimíra Fruniho s podnikateľom (J. M. ?):
Podnikateľ
: ...Majú 150 000 ľudí vypočuť ako poškodzovanie veriteľa. Rozumieš ma? To je minimálne na tri-štyri roky... Oni to našli, tam našli, že súkromne požičiaval, že v podstate spreneveril, keď vybral od ľudí a neinvestoval, a tak ďalej, tak jednoducho, že to jako spreneveril peniaze...
Fruni: No práve to by museli dokázať.
Podnikateľ: ...ja ti hovorím, že oni to berú tak, že si používal peniaze na iné ako na investície a na úroky. A ďalšie a ďalšie veci. Zlá kúpa a tak ďalej. Majú tam dvadsať paragrafov. A teba potrebujú jak hruštičku, aby pred voľbami hovorili, že to je obrovský záťah. A teraz ešte krajšie by to bolo, chcú aj týchto zmocnencov. Zatiaľ podvod, lebo že tá pohľadávka, oni že ju zatiaľ budú kvalifikovať ako nebonitnú, rozumieš? Až keď ten, čo som ti hovoril, vyhlási, že je bonitná, to zaplatí, potom bude už zas ten pohľad iný. ...Tak preto sa to všetko schovalo do trezoru, lebo zmluvy sú platné, a keď sa trošilinka, za mesiac ukľudní situácia, keď bude možné rokovať so správcom, musím vedieť, koho vymenujú za správcu predbežného a o dva dni vymenujú normálneho správcu. Tam sa nedá nič inšie robiť. No a teba by potrebovali ako oriešok. Strašne vás dvoch.
Fruni: Nás dvoch alebo troch?
Podnikateľ: Troch, všetkých konateľov. Tam sa ťa opýtajú na niečo, zas nechajú pol roka, zas sa ťa opýtajú, zas nechajú. Proste dokiaľ nevypočujú všetkých veriteľov, dotiaľ tam sedíš a kukáš sa. Že potom povedia sorry, to ich už nezaujíma. A hlavná vec je teraz pred voľbami, rozumieš ma. Toto ti hovorím v krátkosti, že takáto je momentálna situácia, a preto by bolo strašne nerozumné a strašne sprosté, keby si dva-tri mesiace nebol tam, lebo na budúci týždeň dajú medzinárodný zatykač.
Fruni: Hej. Len teraz sme v patovej situácii, lebo my nemáme v rukách žiadne zmluvy. Ty hovoríš, že sú v trezore, ale predsa...
(Fruni zostáva aj naďalej vo väzbe a podnikateľ je na slobode.)
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 17:11