StoryEditor

Rolls-Royce: Auto pre milionárov

07.01.2007, 23:00
Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé sa bude vyrábať už v lete.
Jedným z najväčších prekvapení autosalónu v Detroite, ktorý prebieha práve v týchto dňoch, je nové luxusné kupé-kabrio prestížnej značky Rolls-Royce. Je to v poradí už druhý model, odkedy sa v roku 1998 táto britská legenda stala súčasťou BMW Group. Dvojdverový, štvormiestny kabriolet predstavuje viac ako len formálnu interpretáciu klasického dizajnu. Pod ľahkou a pevnou karosériou s hliníkovým rámom skrýva supermodernú techniku.
Na prvý pohľad
Nestarnúca a nezameniteľná je v prvom rade obrovská maska chladiča a dlhá predná kapota priznávajúca kov. Obrovské kolesá a krátke previsy dodávajú autu potrebnú dynamiku - iste preto, aby nepôsobilo ťažkopádne. Zaujímavo pôsobia dvere otvárajúce sa proti smeru jazdy a tiež drevené krytie plátenej strechy, ktorá sa v priebehu dvadsiatich sekúnd elektricky sklápa do zadnej partie auta pred batožinový priestor s objemom 315 litrov.

Poctivá práca
Nový Phantom Drophead Coupé sa bude vyrábať, ako inak, ručne v britskej manufaktúre v Goodwoode, a to už začiatkom tohto leta. Jeho pohonnou jednotkou bude vidlicový dvanásťvalec so zdvihovým objemom 6,75 litra. Objemný, no navonok kompaktný benziniak je spriahnutý s automatickou prevodovkou, poháňa zadné kolesá a autu udeľuje veľmi slušnú dynamiku. Z pokoja na sto kilometrov za hodinu zrýchľuje za 5,7 sekundy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/aktualne-spravy, menuAlias = aktualne-spravy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 17:03