StoryEditor

Izraelská vláda prijme opatrenia pre dôstojníkov obvinených z vojnových zločinov

19.09.2005, 12:10
Autor:
TASRTASR

Izraelská ministerka spravodlivosti Cipi Livniová požiada izraelský kabinet o vyčlenenie jedného milióna amerických dolárov na obhajobu dôstojníkov izraelskej armády, ktorí v zahraničí čelia obvineniam z vojnových zločinov, uviedol izraelský denník Haarec.
Ministerka tiež vymenovala právny tím, ktorého poslaním bude presvedčiť európske vlády, aby zmenili legislatívu, ktorá v súčasnosti dovoľuje stíhanie izraelských dôstojníkov na základe takýchto obvinení.
Iniciatíva súvisí s nedávnym prípadom bývalého izraelského generála Dorana Almoga, ktorý sa vyhol zatknutiu v Británii po tom, ako odmietol opustiť lietadlo na londýnskom letisku Heathrow. Zatykač bol vydaný v súvislosti s obvinením z vojnových zločinov voči Palestínčanom.
Ďalší bývalý vysokopostavený izraelský generál Moše Jaalon zrušil návštevu Britských ostrovov, keď dostal správu, že britská polícia dostala trestné oznámenie na jeho osobu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 16:17