StoryEditor

Šimon Peres v stredu oznámi odchod zo Strany práce

30.11.2005, 08:30
Autor:
TASRTASR

Prominentný veterán izraelskej politiky Šimon Peres v stredu oznámi svoj odchod zo Strany práce a vysloví podporu premiérovi Arielovi Šaronovi vo voľbách, naplánovaných na 28. marca budúceho roka.
Informovala o tom dnes izraelská televízna stanica Channel 10, podľa ktorej sa Peres nechystá vstúpiť do novej Šaronovej strany Kadima. Podľa televízie sa 82-ročný Peres, ktorý bol dnes večer v katalánskej metropole kvôli zápasu izraelsko-palestínskeho futbalového tímu proti FC Barcelona, zdôveril s týmto rozhodnutím jednému reportérovi sprevádzajúcemu ho na návšteve Španielska.
Peres, ktorý v Strane práce pôsobil 60 rokov, údajne novinárovi povedal, že sa chce "vydať na nový politický chodníček." Zároveň dodal, že sa nechystá zúčastniť sa na marcových voľbách.
Šaron podľa izraelských médií ponúkol Peresovi prácu mierového vyslanca, ak jeho nový politický subjekt Kadima zvíťazí v predčasných voľbách.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 06:11