StoryEditor

Talianski taxikári štrajkujú proti väčšej konkurencii

08.05.2007, 16:41
Autor:
SITASITA

Tisíce talianskych taxikárov prerušili v utorok poskytovanie služieb na protest proti plánom vlády zabezpečiť v službách väčšiu konkurenciu. Na štrajku sa pravdepodobne zúčastní okolo 25 tisíc z odhadovaného počtu 30 tisíc taxikárov. Tisíce z nich budú demonštrovať v centre Ríma, povedal šéf združenia talianskych taxikárov Maurizio Longo. V Ríme a v Miláne bude štrajk podľa Longa trvať od 8.00 do 22.00 hodiny miestneho času.
Minuloročné masívne protesty talianskych taxikárov paralyzovali Rím a jeho obyvatelia a turisti nemohli celé dni využívať taxislužby. Vláda chce liberalizovať udeľovanie licencií taxikárom, čo je súčasť širšieho balíčka opatrení zameraných na podnietenie väčšej konkurencie vo viacerých sektoroch talianskeho hospodárstva. Zástancovia tohto opatrenia tvrdia, že spotrebitelia by okamžite profitovali z väčšieho počtu taxíkov, ale vodiči sú proti, pretože sa obávajú zvýšenej konkurencie po tom, čo do získania licencie investovali tisíce eur.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 06:59