StoryEditor

Historické skvosty Talianska sú údajne dobre zabezpečené proti teroristom

20.07.2005, 06:15
Autor:
TASRTASR

Talianska vláda dnes uisťovala turistov, že tamojšie historické skvosty, od Kolosea až po šikmú vežu v Pise, sú dostatočne dobre zabezpečené proti prípadným teroristickým útokom.
"Často čítam ´Koloseum nie je v bezpečí´. Je zabezpečené, musí však byť zabezpečené ešte lepšie. Celé naše kultúrne dedičstvo je v bezpečí a (v budúcnosti) bude ešte aj viac," uviedol dnes taliansky minister kultúry Rocco Buttiglione.
Minister vnútra Giuseppe Pisanu minulý týždeň vyhlásil, že po bombových útokoch v Londýne teroristi "klopú na dvere Talianska".
Taliansko, ktoré je blízkym spojencom USA, vyslalo vojakov do Iraku a dostalo už kvôli tomu prostredníctvom internetu množstvo hrozieb od teroristov vyhrážajúcich sa útokmi, ak Rím nestiahne svoje jednotky z irackého územia.
Počas ostatného víkendu ďalšie obavy rozdúchala známa žurnalistka Oriana Fallaciová, ktorá v novinovom článku konštatovala, že terčom teroristických útokov by sa v budúcnosti mohli stať nielen ľudia, ale aj umelecké a historické pamiatky.
Kvôli podozrivému balíku dnes polícia evakuovala budovu benátskej opery La Fenice. Napokon sa ukázalo, že balík bol neškodný.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 16:29