StoryEditor

Rusko sužujú kruté mrazy, v Moskve zomrelo už 107 ľudí

17.01.2006, 15:16
Autor:
SITASITAAPAP
Na ruské územie prišla zo Sibíri tuhá zima s teplotami hlboko pod bodom mrazu. V Moskve, kde teplota klesla v utorok ráno až na mínus 28 stupňov Celzia, zamrzli v noci z pondelka na utorok dvaja ľudia a 14 museli hospitalizovať.

Na ruské územie prišla zo Sibíri tuhá zima s teplotami hlboko pod bodom mrazu. V Moskve, kde teplota klesla v utorok ráno až na mínus 28 stupňov Celzia, zamrzli v noci z pondelka na utorok dvaja ľudia a 14 museli hospitalizovať. Podľa ruskej tlačovej agentúry Interfax tak v ruskej metropole od nástupu tuhých zím koncom októbra zomrelo najmenej 107 ľudí. Väčšinou to boli bezdomovci. Polícia už dostala príkaz výnimočne nevyhadzovať bezdomovcov z priestorov metra a z neobývaných budov.
Podľa televízie NTV elektrinu nemajú v aspoň tridsiatich mestách a dedinách v Riazanskom regióne
juhovýchodne od Moskvy. Riaditeľ elektrárenského monopolu RAO Anatolij Čubajs sa k týmto informáciám zatiaľ nevyjadril, varoval však, že v prípade potreby začnú odstavovať dodávky elektriny na "menej dôležité" miesta. Podľa NTV na rade budú ako prvé vysvietené billboardy.
Podľa ruských meteorológov by mali kruté mrazy sužovať Rusko ešte najmenej do piatku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 23:35