StoryEditor

Vojnová zajatkyňa Lynchová chce vyštudovať za učiteľku základnej školy

02.08.2005, 11:43
Autor:
TASRTASR

Bývalá vojnová zajatkyňa z Iraku Jessica Lynchová od jesene začne študovať na Západovirgínskej univerzite (WVU). Lynchová od marca sledovala online prednášky, pretože by sa rada stala učiteľkou základnej školy.
Bývalý guvernér Bob Wise Lynchovej po jej dramatickej záchrane z irackej nemocnice prisľúbil, že štát za ňu zaplatí školné na ktorejkoľvek zo štátnych vyšších odborných škôl alebo univerzít na území Západnej Virgínie.
Lynchová, ktorá v americkej armáda pracovala ako úradníčka, sa stala jednou z najznámejších tvárí irackej vojny, keď ju 1. apríla 2003 zachránili z americkej nemocnice. Jej konvoj sa týždeň pred tým stal terčom útoku zo strany irackých povstalcov po tom, ako kolóna nesprávne odbočila pri meste Násiríja. Pri útoku prišlo o život 11 amerických vojakov a šesť, vrátane Lynchovej, ich padlo do zajatia.
Vojačka Lynchová sa ešte stále zotavuje zo zranení, ktoré utrpela 23. marca 2003 pri havárii vojenského vozidla Humvee: ešte stále chodí s pomocou barlí alebo paličky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 13:35