StoryEditor

Únia rokuje s Čínou o znižovaní emisií

16.01.2007, 17:00
Autor:
SITASITA

Rastúci objem čínskych emisií skleníkových plynov bude hlavným bodom rokovaní komisárky Európskej únie pre vonkajšie vzťahy Benity Ferrerovej-Wadnerovej s čínskymi vysokopostavenými predstaviteľmi, ktoré sa uskutočnia od utorka do štvrtka v Pekingu. Okrem výzvy na zastavenie znečisťovania ovzdušia Ferrerová-Wadnerová v rámci rokovaní o širšom strategickom partnerstve vyzve čínsku stranu na spoluprácu v oblasti energetickej bezpečnosti a ochrany životného prostredia. Vo vyhlásení eurokomisárka uviedla, že prioritami Európskej únie pre rok 2007 sú energetická bezpečnosť a klimatické zmeny.
V utorok bude Ferrerová-Waldnerová rokovať s predsedom Stáleho výboru Národného ľudového kongresu Wüom Pang-kuom a v stredu a vo štvrtok s ministrom zahraničných vecí Liom Čao-singom a ministrom obchodu Po Si-laiom o novej Dohode o partnerstve a spolupráci (PAC), ktorá bude pokrývať vzájomný obchod v hodnote miliárd dolárov ročne. Nová zmluva má nahradiť predchádzajúci pakt podpísaný pred dvadsiatimi rokmi.
Čína, podobne ako Spojené štáty, nie je signatárom Kjótskeho protokolu, ktorý zaväzuje k znižovaniu emisií skleníkových plynov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 20:05