StoryEditor

Britské ministerstvo odporúča pozorovať moslimských študentov

16.10.2006, 09:20
Autor:
SITASITA

Vyučujúci a ostatní zamestnanci britských univerzít budú mať za úlohu sledovať svojich študentov moslimského vierovyznania a ázijského pôvodu, ktorí sa budú javiť podozrivými z podporovania teroristických aktov a angažovania v aktivitách moslimského extrémizmu. Uviedli v pondelok britské noviny The Guardian citujúc návrh britského ministerstva školstva. Podľa zdrojov ministerstva vysoké školy v Británii boli varované pred vyhľadávaním talentov na pôde univerzít teroristami a pred študentmi vedenými k extrémizmu.
18- stranový dokument bol pravdepodobne rozposlaný školám a príslušným úradom na konzultácie. Dokument identifikuje moslimských študentov pochádzajúcich zo segregovanej moslimskej komunity ako moslimov s väčšou pravdepodobnosťou podporovať extrémistov v porovnaní s ich spoluveriacimi, ktorí sa medzitým integrovali do širšej spoločnosti.
Podľa kópie návrhu dokumentu, ktorý sa The Guardian podarilo získať, v dokumente sa odporúča univerzitám, aby iniciatívne nahlasovali podozrivých študentov na špeciálne oddelenia štátnej polície. Okrem toho sa odporúča, aby si školy overovali externých prednášateľov, ktorých si pozývajú univerzitné moslimské združenia študentov.
Študenti na čele s Národnou úniou študentov vyjadrili silný odpor voči podobným nariadeniam.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 02:31