StoryEditor

Mugabe: Tsvangirai si bitku zaslúžil

02.04.2007, 08:08
Autor:
SITASITA

Deviatich predstaviteľov zimbabwianskej opozície, ktorí sa liečili zo zranení spôsobených policajtmi, uniesli v nedeľu z nemocnice v metropole Harare príslušníci tajnej služby a umiestnili ich do väzenia. Oznámil to ich právny zástupca Alec Muchadehama. Agenti sa podľa neho vôbec nezaujímali o ich zdravotný stav. Niektorých museli pred únosom dokonca odpojiť od hadičiek - bez konzultácie s lekármi či preštudovania lekárskych správ.
Deviatich predstaviteľov zimbabwianskej opozície policajti v sobotu zatkli a zbili. Po tom, čo jeden z nich stratil vedomie, ich umiestnili do nemocnice. Momentálne sa už všetci opäť nachádzajú v centrálnej hararskej väznici.
Polícia v marci zatkla a brutálne zbila aj vodcu opozície Morgana Tsvangiraiho. Podľa niektorých informácií opozičný vodca na útok polície takmer doplatil životom. Zimbabwiansky diktátor Robert Mugabe v piatok vyhlásil, že Tsvangirai si bitku zaslúžil. "Pýtal si o to," povedal svojim kolegom na summite Juhoafrického rozvojového spoločenstva (SADC) v Tanzánii.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 06:33