StoryEditor

Bezpečnostný kabinet rozhodne o rozšírení pozemnej ofenzívy

09.08.2006, 09:12
Autor:
SITASITA

Izraelský bezpečnostný kabinet na svojom stredajšom zasadaní prediskutuje návrh na rozšírenie pozemnej ofenzívy v južnom Libanone. Vojenskí velitelia a minister obrany Amir Perec plánujú rozšíriť operácie na juholibanonskú oblasť a prekročiť rieku Litání. Premiér Ehud Olmert doteraz s takýmto plánom nesúhlasil, keďže by to znamenalo riziko ďalších strát v radoch izraelskej armády a skomplikovanie medzinárodného diplomatického úsilia o ukončenie konfliktu.
Nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier sa v stredu v Jeruzaleme stretol s Amirom Perecom a neskôr počas dňa bude rokovať i so svojou rezortnou kolegyňou Cipi Livniovou. Steinmeier chce vyzvať Izrael na prijatie podmienok návrhu rezolúcie OSN, ktorej cieľom je ukončenie štvortýždňových bojov medzi Izraelom a Hizballáhom. Vo štvrtok sa Steinmeier stretne s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 00:48