StoryEditor

Minister Sarkozy prezentoval francúzskym poslancom protiteroristický zákon

24.11.2005, 07:58
Autor:
TASRTASR

Francúzsky minister vnútra Nicolas Sarkozy dnes upozornil francúzskych zákonodarcov na potenciálne teroristické hrozby, ktoré podľa neho vyžadujú posilnenie existujúcej legislatívy. Sarkozy sa k poslancom prihovoril pred začiatkom parlamentnej diskusie o návrhu protiteroristického zákona.
"S vážnosťou vám hovorím: zložky potrebné pre uskutočnenie hrozby existujú a scenáre násilnej akcie na našom území sú reálne," pripomenul poslancom Národného zhromaždenia Sarkozy.
Minister zdôraznil, že terorizmus krajinu ohrozuje zvonku aj zvnútra. Francúzsko musí preto posilniť svoj legislatívny arzenál v boji proti islamskému extrémizmu a predísť tak uskutočneniu útokov. Sarkozy zároveň odmietol hlasy, ktoré varujú pred tým, že navrhované opatrenia ohrozia občianske slobody a premenia Francúzsko na policajný štát.
Zákon by mal zaviesť prísnejšie väzenské tresty pre osoby usvedčené z terorizmu, rozšíriť používanie bezpečnostných kamier a umožniť monitorovanie občanov cestujúcich do krajín, na území ktorých sa nachádzajú tábory určené na výcvik teroristov.
O osude zákona najskôr rozhodnú poslanci Národného zhromaždenia a v decembri by mal protiteroristickú legislatívu prerokovať Senát. Konečné schválenie sa očakáva ešte pred koncom tohto roku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 19:47