StoryEditor

Počet obetí cyklónu podľa televízie stúpol na 3000

18.11.2007, 16:11
Autor:
SITASITA
Tropický cyklón Sidr usmrtil na juhu Bangladéša 3000 ľudí, informovala v nedeľu súkromná televízna sieť ATN Bangla, ktorá priniesla najnovšie správy o počte potvrdených obetí. Televízia uviedla, že k tomuto číslu dospela na základe informácií od svojich korešpondentov.

Ministerstvo pre manažment katastrof predtým informovalo o 2200 mŕtvych, zdôraznilo však, že ďalšie obete očakávajú z odľahlých neprístupných oblastí, v ktorých sú cesty zavalené stromami.
Tropický cyklón vo štvrtok v noci zrovnal celé dediny so zemou. Svedkovia uviedli, že vlny, ktoré zaliali nízko položené pobrežné oblasti mali šesť metrov. Medzinárodný Červený kríž odhaduje, že cyklón postihol 900 000 rodín. Pomoc do zničených oblastí prichádza letecky, zhadzujú ju armádne vrtuľníky. Pozdĺž pobrežia potraviny, lieky a iný núdzový materiál rozváža päť vojenských lodí. Napriek tomuto úsiliu zostávajú mnohé obete stále bez pomoci. Nemecko, Británia, Spojené štáty a Európska komisia ponúkli krajine okamžitú pomoc. Európska komisia informovala, že do Bangladéša vysiela humanitárnu pomoc za 1,5 milióna eur.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 03:45