StoryEditor

Prívalové dažde a búrky spôsobili chaos

21.07.2007, 09:02
Autor:
SITASITA

Veľkú Britániu v piatok zasiahli prívalové dažde a búrky, ktoré spôsobili chaos v doprave, prerušenie televízneho vysielania a odloženie kriketového zápasu medzi Anglickom a Indiou. Na londýnskom letisku Heathrow zrušili 141 letov a v hlavnom meste tiež uzavreli 25 staníc podzemnej dráhy, ktoré zaplavila voda. Železničná spoločnosť First Great Western odporúčala cestujúcim, aby necestovali vlakom. "Aj keď voda ustúpi, všetky naše vlaky budú na nesprávnych miestach a stále budú veľké meškania," uviedol hovorca spoločnosti.

Obyvateľov v celom Anglicku a Walese postihli náhle záplavy a polícia hlásila veľký počet dopravných nehôd súvisiacich s počasím. Dážď, ktorý prišiel z juhozápadu, najprv zasiahol južné a stredné Anglicko a Wales. Niektoré z britských televíznych staníc nakrátko prerušili vysielanie, keďže počasie narušilo satelitné signály. Silný dážď tiež spôsobil odklad začiatku prestížneho kriketového zápasu medzi Anglickom a Indiou na londýnskom ihrisku Lord's. "Môžeme povedať, že to čo dnes vidíme, je pre toto ročné obdobie extrémne zriedkavé," uviedla meteorologička Helen Rossingtonová zo spoločnosti MeteoGroup UK.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 15:47