StoryEditor

Putin pricestoval na návštevu Nemecka

15.10.2007, 08:03
Autor:
SITASITA

Ruský prezident Vladimír Putin v nedeľu pricestoval na návštevu Nemecka, kde sa zúčastní rokovaní s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Prezident nekomentoval správy o údajnom pripravovanom atentáte na jeho osobu počas plánovanej návštevy Iránu. Lietadlo pristálo na letisku vo Frankfurte s takmer s viac ako dvojhodinovým meškaním, ktoré spôsobilo sneženie v Moskve.
Putin mal pôvodne do Frankfurtu pricestovať okolo 19:00 SELČ. Z letiska sa prezident presunie do Wiesbadenu, kde sa zúčastní večere a rokovaní s Angelou Merkelovou, ktoré budú pokračovať aj v pondelok. Rokovania by sa mali zamerať na otázky: odlišného názoru Ruska a USA ohľadom umiestenia protiraketovej obrany v Poľsku a Česku, budúcnosti spornej provincie Kosovo a Iránske jadrové plány.
Meškanie oznámili po tom, ako Kremeľ v nedeľu oznámil, že Putina varovali pred možným atentátom počas jeho tohtotýždňovej návštevy Iránu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 15:28