StoryEditor

MÁV partnera v privatizácii ZSSK Cargo zverejní, keď bude v užšom výbere

11.08.2005, 15:57
Autor:
TASRTASR

Názov slovenskej investičnej banky, s ktorou sa Maďarské štátne železnice (MÁV) spojili v ponuke na privatizáciu 100 % Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia (ZSSK Cargo), MÁV zverejní iba vtedy, ak sa maďarská železničná spoločnosť dostane zo 14 záujemcov po finančnom, právnom a odbornom preverení do užšieho výberu. TASR v Budapešti o tom dnes informovalo komunikačné riaditeľstvo spoločnosti MÁV Rt.
Maďarská spoločnosť vo vyhlásení poskytnutom TASR ďalej uviedla, že podľa jej informácií ešte prebieha proces preverovania zo strany iniciátora súťaže. Ďalší krok privatizácie sa očakáva v novembri, dovtedy musí MÁV spolu s ostatnými záujemcami rozhodnúť o tom, s kým mieni predložiť ponuku, a musí rozhodnúť aj o budúcej finančnej konštrukcii.
Pre úspech MÁVu pravdepodobne nebude stačiť, ak sa spojí s finančným investorom. Šanca je však väčšia, ak sa bude uchádzať o ZSSK Cargo konzorcium, v ktorom je aj odborný investor, národná železničná spoločnosť, konštatuje MÁV, ktorý poznamenáva, že slovenská vláda očakáva od tejto privatizácie 15 až 20 miliárd Sk a že SR je prvou krajinou strenej a východnej Európy, ktorá privatizuje svoju nákladnú železničnú dopravu.
Maďarská železničná spoločnosť v stredu v Budapešti TASR potvrdila, že o privatizáciu ZSSK Cargo sa nebude uchádzať samostatne ale v konzorciu. Informáciu, že jej partnerom by mohla byť slovenská spoločnosť Slavia Capital, predstaviteľ komunikačného riaditeľstva, ktorý si neželal byť menovaný, odmietol potvrdiť, ale ani ju nevyvrátil.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 16:40