StoryEditor

Majitelia pozemkov pre automobilku KIA čakajú na peniaze

11.05.2007, 13:30
Autor:
TASRTASR

ajitelia pozemkov z Tepličky nad Váhom, Mojša a Nededze stále čakajú na peniaze, ktoré vláda sľúbila ako doplatenie za ceny pozemkov, na ktorých je postavená automobilka Kia Motors Slovakia.
"Zo Slovenského pozemkového fondu nám dnes oznámili, že do žilinských pobočiek bánk poslali 131 miliónov Sk. Počkáme, či nám ich aj začnú vyplácať. V opačnom prípade pôjdeme v pondelok pred automobilku, zastavíme dovoz jej zamestnancov a odvoz vyrobených áut. V pondelok spresníme aj hodinu, kedy to urobíme," povedala pre TASR Justína Kozanková z Tepličky nad Váhom, členka spoločného petičného výboru spomínaných obcí.
Pôvodne mali majitelia pozemkov pred automobilkou protestovať dnes, rozhodli sa však počkať do pondelka. Problémy sú aj s vyplácaním pozemkov majiteľom, ktorí nemajú vysporiadané dedičstvo. "Vraj je to pôda neznámych vlastníkov. Nesúhlasíme s tým," dodala Kozanková. Donedávna boli nespokojní aj majitelia pozemkov, na ktorých je vybudovaná prístupová cesta zo Žiliny do automobilky. Po vyše dvoch rokoch naťahovania im to štát doplatil.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 15:28