StoryEditor

Telefónica spustí prevádzku pre predregistrovaných zákazníkov

25.01.2007, 08:42
Autor:
TASRTASR

Bratislava 24. januára (TASR) - Telefónica O2 Slovakia spustí komerčnú prevádzku pre predregistrovaných zákazníkov, takzvané O2 Jednotky, od 2. februára. Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil generálny riaditeľ spoločnosti Juraj Šedivý.
Počet nových zákazníkov, ktorí sa dodnes predregistrovali, dosiahol viac ako 400 000. Ďalší majú čas do konca januára, teda ešte 8 dní. Pre túto skupinu zákazníkov platí prísľub, že volania vo vlastnej sieti ich budú navždy stáť 2 koruny za minútu.
Najviac potenciálnych zákazníkov sa registrovalo prostredníctvom internetu, 51 %, u hostesiek 37 % a telefonicky 12 %.
Telefónica O2 Slovakia začína s distribúciou SIM kariet pre zákazníkov, tzv. O2 Jednotky, na ktorých si môžu dobíjať kredit v 4 hodnotách - od 250 do 950 Sk vrátane DPH. Na konci februára predstaví spoločnosť ponuku pre ostatných, tzv. štandardných zákazníkov, ktorí budú fungovať tiež na báze dobíjateľných SIM kariet. V 2. štvrťroku by sa mali spustiť služby založené na paušálnych poplatkoch, tzv. fakturované služby. Zákazníci O2 Jednotky, ktorí budú chcieť prejsť z kreditného systému na paušál, tak budú môcť urobiť, pričom výhoda volania vo vlastnej sieti za 2 Sk za minútu im zostane. Ostatné tarify budú záležať od ďalších podmienok či kritérií, napr. obdobia viazanosti zmluvy a pod.
O2 Jednotky tak za volania v sieti O2 budú navždy platiť 2 Sk za minútu. Cena hovoru do ostatných sietí v SR je 8,50 Sk, SMS 3,20 Sk a MMS 9 Sk vrátane DPH. Podľa informácií zverejnených na internetových stránkach ostatných 2 mobilných operátorov, stoja hovory vo vlastnej sieti Orange od 3,90 do 9,50 Sk v závislosti od toho, či sa uskutočňujú v silnej alebo slabej prevádzke alebo cez víkend, a hovory do cudzej siete 14 Sk. T-Mobile uvádza, že hovory vo vlastnej sieti s kartou Easy stoja od 3,90 do 9,60 Sk a do cudzej siete od 9,60 do 14,50 Sk. S Prima kartou môžu zákazníci Orangeu poslať SMS vo vlastnej sieti a na iné mobilné siete v SR za 3,50 Sk a na čísla zahraničných operátorov za 4,20 Sk. MMS poslaná v rámci siete Orange stojí 11 Sk a do cudzej siete a do zahraničia 16 Sk. T-Mobile na stránke ceny za SMS a MMS v súvislosti s Easy kartou neuvádza.
Minúta volania do ČR bude tzv. O2 Jednotky stáť 8,50 Sk, do krajín Európskej únie (EÚ) 12 Sk a do zvyšku sveta 17 až 49 Sk, pričom v Európe je cena 17 Sk a v ostatných destináciách v závislosti od vzdialenosti 25 až 49 Sk. Používateľov Prima kariet Orangeu stojí minúta volania do krajín EÚ do pevných sietí 5 Sk a do mobilných 11 Sk, zvyšok sveta je rozdelený do 7 zón a ceny sú od 11,40 do 48,40 Sk. T-Mobile má 6 pásiem pri hovoroch do zahraničia, zvlášť ceny pre Českú republiku, kam volanie cez Easy kartu do pevných sietí stojí 19,80 Sk a do mobilných 25,80 Sk. Zvyšné 4 pásma sú v rozpätí od 28,80 do 82,80 Sk za minútu.
"Centrálna časť siete je pripravená a národný roaming úspešne otestovaný," konštatoval Šedivý. Kým bude dobudovaná vlastná sieť, zákazníci budú na displeji telefónu vidieť logo národného roamingového partnera, teda spoločnosti T-Mobile. Po postupnom sprevádzkovaní vlastnej siete sa logo bude meniť na O2. Spoločnosť má v súčasnosti 120 zamestnancov.
Spochybňovanie tendra na výber tretieho mobilného operátora v SR, a teda víťazstva spoločnosti Telefónica O2 Slovakia, nemá podľa Šedivého v žiadnom prípade vplyv na komerčné prevádzkové aktivity spoločnosti a ani negatívne neovplyvní jej zákazníkov. Bratislavská Krajská prokuratúra totiž podala minulý týždeň protest proti rozhodnutiu Telekomunikačného úradu (TÚ) SR o víťazovi výberového konania na tretieho mobilného operátora. Protestu predchádzali podnety dvoch neúspešných uchádzačov o licenciu, konzorcia B Four a spoločnosti Mobilkom Austria.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 00:26