StoryEditor

SANEF sa chce zúčastniť tendra na vybudovanie systému elektronického mýta v SR

25.04.2007, 18:37
Autor:
TASRTASR

Francúzska spoločnosť SANEF plánuje zúčastniť sa tendra na vybudovanie systému elektronického výberu cestného mýta na Slovensku. Elektronický výber mýta pre nákladné vozidlá nad 3,5 tony plánuje SR zaviesť od roku 2009. Výberové konanie by sa malo začať v lete tohto roka.
Spoločnosť SANEF je pripravená implementovať na Slovensku tak satelitný, hybridný či mikrovlnný systém elektronického mýta. "Sme si vedomí toho, že Slovenská republika potrebuje projekt šitý na mieru a vieme ho pripraviť. Sme schopní navrhnúť, realizovať, prevádzkovať diaľničné mýto a zabezpečovať jeho údržbu," konštatoval riaditeľ divízie rozvoja, inžinierskych činností a výstavby spoločnosti SANEF Bruno Corthier.
Ako dodal, SANEF si uvedomuje nevyhnutnosť prepojenia systému slovenského diaľničného mýta so systémami v iných európskych krajinách a jeho interoperabilitu považuje za jednu z priorít projektu.
Spoločnosť SANEF je súčasťou európskeho operátora dopravných a telekomunikačných infraštruktúr abertis group. Skupina SANEF bola založená v roku 1963. Obsluhuje a prevádzkuje sieť viac ako 1 700 kilometrov (km) diaľnic a má podiel na 280 km spoplatnených diaľnic. Skupina zamestnáva 3 600 pracovníkov. V roku 2006 dosiahla výnosy 1,22 miliardy EUR, v prepočte 41 miliárd SKK.
(1 EUR = 33,658 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 21:02