StoryEditor

Asociácia bánk nemieni byť súčasťou predvolebnej kampane Roberta Fica

10.08.2005, 20:00
Autor:
TASRTASR

Asociáciu bánk (AB) prekvapuje, že aj keď strana SMER Sociálna demokracia iniciovala spoločnú diskusiu na tému poplatkov a výnosov bánk, ešte pred jej uskutočnením využíva letnú uhorkovú sezónu na opätovné zavádzanie verejnosti. Na dnešné vyhlásenie predsedu strany SMER - Sociálna demokracia Roberta Fica o neúmernej výške poplatkov a provízií bánk v SR takto reagoval výkonný riaditeľ AB Ladislav Unčovský.
Ako doplnil, asociácia si dohodla s predstaviteľmi strany SMER stretnutie na 24. augusta. "Zvolanie tlačovej konferencie len dva týždne pred riadne dohodnutým stretnutím dokazuje, že stranu SMER SD nezaujímajú argumenty odborníkov zo slovenského bankového sektora. Poplatky a bankové výnosy sú pre Fica výhradne predvolebnou témou, ktorú používa na svoje vlastné zviditeľnenie," uvádza sa v stanovisku AB. Podľa Unčovského populistické správanie strany SMER môže viesť k destabilizácii bankového sektora na Slovensku a zníženiu investícií bánk do rozvoja svojej činnosti. Upozorňuje, že slovenské banky investovali do rozvoja vlastnej činnosti za ostatné štyri roky takmer 20 miliárd Sk a vynútená zmena stratégie v tejto oblasti pod politickým tlakom by mohla zabrániť zvyšovaniu kvality bankových služieb, a tým priamo poškodiť klientov bánk. "Snahou R. Fica evidentne nebolo vyjasniť si jednotlivé argumenty o aktivitách bankového sektora. Vzhľadom na jeho nekorektný prístup preto zvažujem odporúčanie členom prezídia AB, aby sme plánované stretnutie zrušili," dodal Unčovský.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 08:35