StoryEditor

Novou generálnou riaditeľkou asociácie poisťovní J. Žáková

01.02.2007, 10:44
Autor:
SITASITA

Novou generálnou riaditeľkou Slovenskej asociácie poisťovní je od februára Jozefína Žáková, ktorá vo funkcii vystriedala Vladimíra Rančíka. V poisťovníctve pôsobí J. Žáková od roku 1990, kedy začala pracovať na právnom odbore ústredia vtedajšej Slovenskej poisťovne. Odvtedy prešla viacerými pracovnými pozíciami. V rokoch 1992 až 1996 bola riaditeľkou odboru obchodu odštepného závodu v Bratislave, v rokoch 2000 až 2005 pôsobila v pozícii jeho generálnej riaditeľky. V rokoch 1996 až 2002 bola členkou Dozornej rady Slovenskej poisťovne. V rokoch 2005 a 2006 pôsobila na pozícii riaditeľky odboru interného auditu Allianz - Slovenskej poisťovne a zároveň sa venovala implementácii európskeho práva do slovenskej legislatívy. Od roku 1999 predsedá legislatívnej sekcii Slovenskej asociácie poisťovní. Pred nástupom do funkcie generálnej riaditeľky Slovenskej asociácie poisťovní zastávala pozíciu poradkyne predstavenstva Allianz - Slovenskej poisťovne pre legislatívne záležitosti.
Slovenská asociácia poisťovní (SAP) je záujmovým združením komerčných poisťovní, ktoré zastupuje, ochraňuje a presadzuje ich spoločné záujmy vo vzťahu k orgánom štátnej správy, ďalším právnym subjektom, širokej verejnosti i vo vzťahu k zahraničiu. Jej činnosť je zameraná na oblasť ekonomiky poistenia, legislatívy, vzdelávania a propagácie poisťovníctva ako celku. SAP združuje 24 členských poisťovní, má troch stálych pridružených členov. Na slovenskom trhu pôsobia ešte dve poisťovne, ktoré však nie sú členom tohto záujmového združenia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 17:21