StoryEditor

Podpredsedom TÚ SR by mal aj v 2. funkčnom období zostať Juraj Michňa

15.05.2007, 19:43
Autor:
TASRTASR

Podpredsedom Telekomunikačného úradu (TÚ) SR by mal aj na druhé funkčné obdobie ostať Juraj Michňa. Jeho opätovným menovaním by sa mala v stredu zaoberať vláda SR. Michňa pôsobí na podpredsedníckom poste od 23. mája 2001. Kabinet ho svojim rozhodnutím môže potvrdiť vo funkcii na ďalších 6 rokov.
Kompetencie krajských úradov (KÚ) na úseku štátnych hmotných rezerv majú prejsť na Správu štátnych hmotných rezerv a obvodné úrady. Vyplýva to z návrhu novely zákona o štátnych hmotných rezervách, o ktorom bude v stredu rokovať vláda. Dôvodom vypracovania tejto novely je, že návrh zákona, ktorým sa rušia krajské úrady, nerieši presun kompetencií na jednotlivých úsekoch štátnej správy, ale ponecháva ho na osobitné zákony.
Celkové príjmy Fondu národného majetku (FNM) dosiahli v minulom roku 48,45 miliardy Sk. Najvýznamnejšiu príjmovú položku, tvoriacu 66,64 % z celkových príjmov, predstavujú výnosy z predaja akcií privatizovaných podnikov. Náklady fondu dosiahli 23,26 miliardy Sk, pričom 92,78 % z tejto sumy tvorili výdavky súvisiace s použitím majetku FNM podľa rozhodnutí vlády SR. Konečné saldo fondu ku koncu roka predstavovalo 25,18 miliardy Sk. O Výročnej správe o činnosti FNM za roku 2006 bude v stredu kabinet tiež rokovať, pričom by mal schváliť aj ročnú účtovnú závierku fondu.
Vstupom Rumunska a Bulharska do EÚ sa v integračnom priestore zmenil voľný pohyb osôb a tým aj režim vzájomného uznávania diplomov, osvedčení a dokladov o formálnych kvalifikáciách v oblasti architektúry. To bol dôvod, prečo SR musela do právneho poriadku zahrnúť relevantné smernice Rady ES. Vypracovaným návrhom zákona o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch by sa mala na svojom stredajšom zasadnutí zaoberať vláda. Na programe má ešte aj 2 návrhy na odsúhlasenie postúpenia majetku v správe štátu na iné osoby.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 13:12