StoryEditor

Aerolínie Ryanair prepravili v marci tri milióny pasažierov

05.04.2006, 14:08
Autor:
SITASITA

Írske nízkonákladové aerolínie Ryanair prepravili v marci 3 mil. pasažierov, čo je medziročne o 400 tis. cestujúcich viac. Za celý finančný rok, ktorý spoločnosť Ryanair uzavrela 31. marca, dosiahol počet cestujúcich 34,8 milióna. Ryanair predpokladal, že za finančný rok 2005/2006 prepraví 35 mil. pasažierov. V tomto účtovnom roku očakáva nárast počtu cestujúcich na 42 miliónov.
Vyťaženosť letov spoločnosti Ryanair, ktorá je indikátorom obsadenosti miest v lietadle, v marci medziročne klesla o jeden percentuálny bod na úroveň 79 %. Aerolínie však ešte v decembri uviedli, že na obdobie od januára do marca zrušili niekoľko pravidelných letov kvôli oneskoreniu dodávok nových lietadiel firmy Boeing.
Minulý týždeň Ryanair zverejnil očakávania, že palivové výdavky sa budú na jeho celkových nákladoch podieľať 38 %, avšak vyššie priemerné ceny letov a 20-percentný nárast počtu pasažierov stlmí dopad rastúcich cien ropy. Spoločnosť v stredu informovala, že otvorila ďalších jedenásť letových trás z britského letiska v Liverpoole. Letecký prepravca Ryanair pôsobí aj na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 18:59