StoryEditor

Apríl nebude pre americké automobilky úspešným mesiacom

28.04.2007, 09:25
Autor:
TASRTASR
Automobilka Ford, rovnako ako ostatní výrobcovia automobilov z USA, zaznamená v apríli menší obrat, ako očakávala. Podľa slov predstaviteľa Fordu za to môže ...

... pokles spotrebiteľskej dôvery v dôsledku zlej situácii na trhu s nehnuteľnosťami a pre stúpajúce ceny benzínu, píše sa v správe agentúry Reuters.

"Tento mesiac je strašný," konštatoval hlavný analytik tržieb Ford Motor Corporation George Pipas. "Nepribližujeme sa k cieľu, ktorý sme si pre aprílové tržby stanovili," dodal Pipas.

Ford, ako aj iné americké automobilky plánujú zverejniť čísla o hospodárení za apríl 1. mája. Za prvé 3 mesiace tohto roka poklesli ich tržby o 1,2 %.

Tento týždeň potvrdil zlú situáciu na americkom trhu s automobilmi a Bob Lutz z General Motors (GM). Lutz uviedol, že ešte presne nevie, aké budú výsledky GM za apríl, no potvrdil, že nepriaznivá situácia týkajúca sa trhu s nehnuteľnosťami v USA bude mať vplyv na celý automobilový sektor.

Automobilka Ford sa v súčasnosti nachádza uprostred procesu reštrukturalizácie, ktorá zahŕňa ukončenie prevádzky v 16 závodoch a zníženie počtu zamestnancov až o 45 000.

Obrat Fordu za prvý štvrťrok 2007 medziročne klesol o 13 %. Tržby GM boli v uvedenom období nižšie o 5,5 %. Pre porovnanie, obrat japonskej Toyoty vzrástol o 11 %.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 19:28