StoryEditor

Jahnátek v rozhovore pre čínsku TV predstavil SR ako turistickú destináciu

02.10.2006, 13:22
Autor:
TASRTASR

Minister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek dnes poskytol rozhovor satelitnej televízii Dragon-TV, ktorá vysiela na území Čínskej ľudovej republiky vrátane významného centra Šanghaj. Rozhovor bude súčasťou dokumentu o Slovensku v rámci pravidelnej relácie o cestovnom ruchu a cestovaní. Je výsledkom propagačných aktivít Slovenskej agentúry pre cestovný ruch smerom k perspektívnemu čínskemu trhu.
Minister Jahnátek v rozhovore vyzdvihol unikátnosť Slovenska ako turistickej destinácie v tom, že na malom území sa nachádza množstvo jedinečných kultúrno-historických pamiatok a rozmanité prírodné atrakcie všetkého druhu s výnimkou mora. "Na Slovensku máme 9 národných parkov a 16 chránených krajinných oblastí, 12 sprístupnených jaskýň z celkového počtu okolo 3 800, ale aj 25 kúpeľných miest na liečenie všetkých druhov ochorení. Všetky tieto atrakcie sa dajú navštevovať po celý rok. Sme okrem toho jednou z najlesnatejších krajín Európy," zdôraznil Jahnátek.
Tvorcovia dokumentu sa zaujímali aj o systém podpory rozvoja cestovného ruchu a prezentácie a propagácie Slovenska. Osobitne ich zaujal fakt, že mnohé historické pamiatky sú v dobrom stave a slúžia kultúrnym a verejno-prospešným inštitúciám. V tejto súvislosti minister hospodárstva uviedol: "Historické pamiatky predstavujú vysoko atraktívne priestory na poskytovanie služieb cestovného ruchu. Slovensko hodlá vypracovať koncepciu reálneho a účelného využívania i prezentácie pamiatkového fondu SR, vrátane jeho aktívneho využitia pre cestovný ruch. Môžu v nich byť nielen múzeá, galérie, ale aj luxusné hotely."
Jahnátek ďalej konštatoval, že počet čínskych návštevníkov v SR postupne rastie, aj keď ide zväčša o krátkodobé pobyty. "Najviac sa zaujímajú o hlavné mesto Bratislavu, slovenské hrady a zámky, predovšetkým Bojnice, Krásnu Hôrku a Spišský hrad, Čičmany a Vysoké Tatry. Láka ich tiež jedinečný slovenský folklór a gastronómia," konkretizoval minister turistické ciele čínskych klientov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 19:37