StoryEditor

V rámci projektu Čisté obce pomáha VVS likvidovať odpad zo žúmp

27.10.2005, 17:19
Autor:
TASRTASR

Približne 50 miliónov Sk investovala Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS), a. s., Košice do rozšírenia vozového parku, ktorým realizuje svoj ekologický projekt Čisté obce.
Cieľom projektu v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia SR je pomôcť obciam, ktoré nemajú kanalizáciu a čistiareň odpadových vôd, ekologicky likvidovať odpad zo žúmp, informoval výrobno-technický riaditeľ spoločnosti Rudolf Kočiško. Podľa jeho slov ide len o dočasné riešenie, kým nebudú obce vybavené infraštruktúrou. Súčasná vybavenosť v odkanalizovaní odpadových vôd je totiž v pôsobnosti VVS len približne 50-% a občania nelegálnym vývozom odpadových vôd poškodzujú životné prostredie.
Novú službu si obyvatelia môžu objednať na 10 zákazníckych centrách v Košickom, Prešovskom a Banskobystrickom kraji. Cena za zneškodnenie napríklad 8 kubických vody metrov zo žumpy je 686 Sk, pričom VVS je zárukou, že odpad skončí v čistiarni odpadových vôd a nie na poli, kde môže poškodiť spodné vody, pôdu a flóru. Obecné úrady a obvodné úrady životného prostredia zvýšili kontroly zneškodňovania odpadu, pričom môžu udeliť pokutu až 3 000 Sk. Značný záujem o novú službu VVS je od júla v okrese Košice - okolie, menej ju využívajú obce na Zemplíne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 07:35