StoryEditor

Tripartita sa vráti k novele Zákonníka práce asi 19. marca

12.03.2007, 16:38
Autor:
TASRTASR

Požiadavka zástupcov zamestnávateľov z piatka minulého týždňa zaradiť na dnešné rokovanie Rady hospodárskeho a sociálneho partnerstva (RHSP) návrh novely Zákonníka práce dnes nebola splnená - nesúhlasila vláda ani odborári. Predkladateľka materiálu, ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny SR Viera Tomanová to odôvodnila tým, že k predmetnému návrhu ešte Konfederácia odborových zväzov (KOZ) neukončila rozporové konanie. Ani po viac ako hodine partneri RHSP - Republiková únia zamestnávateľov (RÚZ), Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR, KOZ a vláda nedospeli k zhode a program dnešného rokovania neschválili.
"Vláda nesúhlasila dnes ako partner tripartity so zaradením novely Zákonníka práce do programu, nakoľko sa síce uskutočnili rozporové konania k novele so zamestnávateľmi, ale nie s odborármi," vyhlásila Tomanová. Podľa jej slov dve rokovania sa konali so zamestnávateľmi ale ešte nie s odborármi. "Je potrebné," spresnila, "keďže budeme robiť kompromisy, potrebujeme stanovisko odborov, kde je aktuálny ústupový variant a čo sa dá ešte schváliť."
Najbližšie by sa mimoriadne rokovanie RHSP malo uskutočniť 19. marca. Zároveň rezortná ministerka požiada predsedu vlády SR Roberta Fica o posun termínu prerokovania návrhu novely Zákonníka práce vo vláde o dva týždne, teda asi na polovicu apríla.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 10:51