StoryEditor

Návrh opozície je podľa Madeja nejasný a vágny

02.02.2007, 11:58
Autor:
SITASITA

Predloženie návrhu ústavného zákona o starobnom dôchodkovom sporení je podľa poslanca Smeru-SD Róberta Madeja zo strany opozície len politikárčenie a vykopávanie otvorených dverí. Povedal to v piatok v parlamentnej rozprave. Zákon má byť zrozumiteľný a jasný a to podľa Madeja tento návrh nespĺňa a pri aplikácii by spôsoboval veľké množstvo problémov. "V tomto návrhu zakazujete upravovať iný zákon za vágnych podmienok, čo je neprípustné zasahovanie do iného zákona," povedal Madej s tým, že ide o právny nezmysel. Právny systém podľa neho nepripúšťa prijímať zákony, ktoré bránia meniť iné zákony. "Kto bude rozhodovať, čo je v prospech a čo v neprospech sporiteľa?," opýtal sa ďalej Madej. Vzťah minulých vlád k veľkým spoločnostiam bolo podľa neho podkladanie sa, táto vláda už dokázala vyjednať zníženie poplatkov pre sporiteľov.
Sám zodpovedám za svoje konanie bez toho, aby mi musela vláda radiť, reagoval Martin Pado (SDKÚ-DS). Daniel Lipšic (KDH) Madejovi pripomenul, že ústava a ústavné zákony majú rovnakú silu a Ústavný súd o nich rozhodovať nemôže. "To je matéria prvého ročníka právnickej fakulty," dodal Lipšic.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 04:24