StoryEditor

Slovensko má záujem o investície z Grécka

10.11.2006, 07:07
Autor:
TASRTASR

Štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Ivan Rybárik dnes na workshope gréckych a slovenských podnikateľov, ktorý sa konal na pôde ministerstva, zdôraznil záujem slovenskej strany o ďalší rozvoj obchodných vzťahov a o príchod gréckych investícií. Malo by ísť o oblasť strojárstva, elektrotechnického priemyslu, informačných a komunikačných technológií, ako aj oblasť biotechnológií, vývoja softvéru, farmaceutického a chemického priemyslu, drevárskeho priemyslu a papierenského priemyslu.
Misiu gréckych podnikateľov na Slovensko zorganizoval odbor medzinárodného obchodu a vnútorného trhu MH v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre rozvoj obchodu a investícií (SARIO) a Zastupiteľským úradom (ZÚ) SR v Aténach. Medzi gréckymi podnikateľmi sú najmä importéri potravín a podnikateľov z oblasti drevospracujúceho a chemického priemyslu, výroby hliníka a ocele a podobne.
Za grécku stranu vystúpil vedúci delegácie Yanis Stavrou, viceprezident Asociácie priemyslu severného Grécka. Okrem vedúcich delegácií na workshope vystúpili s prezentáciami Zuzana Mikulášová zo SARIO, výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor, riaditeľ odboru regionálneho rozvoja Bratislavského samosprávneho kraja Milan Rajčák a riaditeľ Business and Innovation Centre (BIC) Bratislava Štefan Vrátny.
Na bilaterálnych rokovaniach sa zúčastnilo 25 slovenských firiem zo západného a východného Slovenska. Generálny riaditeľ sekcie obchodu Jozef Horváth a riaditeľ odboru medzinárodného obchodu a vnútorného trhu Dušan Novotný sa v závere vyslovili, že vítajú záujem gréckych firiem kooperovať s partnermi na Slovensku.
Grécka podnikateľská misia sa v piatok presúva do regiónu Banská Bystrica a Trenčína. V Trenčíne sa bude rokovať aj o spolupráci vo výrobe špeciálnej techniky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 09:56