StoryEditor

BMW ponúka záujemcom výrobnú značku Roveru

15.04.2005, 13:28
Autor:
TASRTASR
Po krachu britskej automobilky Rover signalizoval nemecký koncern BMW, ako vlastník tejto značky, pripravenosť predať ju. Hovorkyňa BMW uviedla, že ak má niekto záujem vyrábať vozidlá so značkou Rover, môže si ju od nemeckej firmy kúpiť.

Koncern BMW po šiestich rokoch neúspešného podnikania s Roverom ho v roku 2000 predal investorskej skupine Phoenix za symbolických 10 GBP, čo je dnes vyše 568 SKK, avšak vlastníctvo značky si ponechal.
Uplynulú nedeľu poskytla britská vláda Roveru preklenovací úver 6,5 milióna GBP, čím odvrátila prepustenie jeho 6 000 zamestnancov. Súčasne sa intenzívne hľadá riešenie, ktoré by udržalo poslednú veľkú britskú automobilku pri živote. Vynakladá sa úsilie o dosiahnutie dohody s čínskou automobilkou SAIC, ktorá ešte donedávna mala záujem o vytvorenie spoločného podniku s ďalším investorom. Predstavitelia SAIC však vyhlásili, že sa ich firma nikdy nezaujímala o kúpu celého podniku.
Informoval o tom nemecký denník Süddeutsche Zeitung.
(GBP = 56,854 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 03:02