StoryEditor

Rezort práce vyhlásil výzvy na predkladanie projektov spolufinancovaných z ESF

05.08.2005, 15:15
Autor:
TASRTASR

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR dnes vyhlásilo dve výzvy na predkladanie projektov pre Sektorový operačný program (SOP) Ľudské zdroje, pre ktoré je vyčlenený balík v celkovej výške 350 miliónov Sk.
Žiadatelia sa môžu uchádzať o podporu pre projekty, ktorých cieľom je pomôcť nezamestnaným alebo znevýhodneným osobám z celého územia SR okrem Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Ide už o tretiu možnosť získať nenávratný finančný príspevok zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu (ESF) a štátneho rozpočtu (ŠR). Termín ukončenia predkladania projektových zámerov je v druhom októbrovom týždni.
Rezort práce v súvislosti s výzvami pripravuje informačné semináre v jednotlivých samosprávnych krajoch. Prvé semináre sa budú konať koncom augusta. Aktuálne vyhlásené výzvy sa týkajú opatrení Rozvoj vzdelávania a prípravy uchádzačov o zamestnanie s cieľom zlepšiť ich možnosti na trhu práce a Odstránenie prekážok rovnosti mužov a žien na trhu práce s dôrazom na zosúladenie pracovného a rodinného života.
TASR o tom informovalo MPSVR SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 00:00