StoryEditor

Rusko ešte neodstránilo všetky prekážky z cesty do WTO

20.11.2006, 10:10
Autor:
TASRTASR

Súhlas Spojených štátov so vstupom Ruska do Svetovej obchodnej organizácie (WTO) ešte neznamená, že Moskva na tejto ceste už odstránila všetky prekážky.
Námestník ministra hospodárskeho rozvoja Vachtang Ležava v nedeľu v televízii uviedol, že ak sa Gruzínsko a Rusko nedohodnú o urovnaní sporu o dovozných clách na niektoré gruzínske produkty, Tbilisi bude blokovať vstup Moskvy do organizácie. "Bez gruzínskeho súhlasu sa Rusko nestane členom WTO. A Gruzínsko zatiaľ s jeho vstupom nesúhlasí," povedal.
Gruzínsko už s Ruskom síce podpísalo dohodu o podpore jeho vstupu do organizácie, ale pohrozilo, že ho odvolá, ak Moskva neodstráni diskrimináciu niektorých gruzínskych produktov dovážaných na ruské územie, predovšetkým vína a minerálnych vôd.
Ruský minister hospodárskeho rozvoja a obchodu German Gref však varoval Tbilisi pred tým, aby "neovplyvňovalo obchodné záležitosti politickými problémami". Minister vyslovil nádej, že sa Rusko a Gruzínsko onedlho dohodnú.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 01:00