StoryEditor

Zoznam.sk opäť s rekordnou návštevnosťou

08.10.2007, 17:35
Autor:
TASRTASR
Najviac navštevovanou stránkou slovenského internetu bol v septembri portál Zoznam.sk. Jeho obsah si prezrelo viac ako 1,464 milióna reálnych užívateľov (RU). Vyplýva to z prieskumu AIMmonitor, ktorý uskutočnila spoločnosť Mediaresearch Slovakia.
Na druhom mieste sa umiestnila stránka Azet.sk s takmer 1,25 milióna RU, tretiu pozíciu obsadil Atlas.sk, ktorý navštívilo v uvedenom mesiaci celkom 1,15 milióna RU.

 

Meranie návštevnosti a výskum sociodemografického profilu návštevníkov slovenského internetu je cieľom projektu AIMmonitor, ktorý sa začal v januári 2007. Jeho zadávateľom je Asociácia internetových médií (AIM). Za realizátora si vybrala spoločnosť Mediaresearch Slovakia, s. r. o., v spolupráci s partnerskou spoločnosťou Gemius.

 

AIMmonitor sa skladá z dvoch hlavných častí - meranie počtu používateľov navštevujúcich jednotlivé médiá a z panelového merania sociodemografie návštevníkov. Údaje o návštevnosti obsahujú okrem štandardných informácií - počet zobrazenia, počet návštevníkov, stanovený čas - aj technické informácie.

 

AIM je profesijné združenie najnavštevovanejších internetových serverov v SR. Mediaresearch Slovakia je materskou spoločnosťou českej Mediaresearch, a. s. Spoločne ponúkajú služby v oblasti realizácie marketingových a mediálnych výskumov a vývoja softvéru. Gemius S.A. je poľskou výskumnou internetovou agentúrou.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 00:05