StoryEditor

Za prezidenta PAS opäť zvolili Martina Krekáča

12.10.2007, 15:43
Autor:
SITASITA

Na štvrtkovom výročnom zasadnutí Podnikateľskej aliancie Slovenska (PAS) vedúci predstavitelia jej členskej základne po tretí raz za prezidenta PAS zvolili Martina Krekáča, vedúceho partnera a spoluzakladateľa Jenewein group. Viceprezidentom sa stal Ladislav Mikuš, riaditeľ spoločnosti Interim Management, s.r.o., ktorý na tejto pozícii pôsobil aj v predchádzajúcom volebnom období. Výkonným riaditeľom aliancie zostáva Róbert Kičina.

"Naším hlavným cieľom naďalej zostáva skvalitňovanie formálnych i neformálnych pravidiel podnikateľského prostredia," povedal Martin Krekáč krátko po znovuzvolení. Ako ďalej uviedol, PAS však chce ako apolitická mienkotvorná profesijná asociácia združujúca podnikateľov a zamestnávateľov pôsobiacich na Slovensku prichádzať s vlastnými originálnymi témami, aktivitami a výstupmi s vysokou pridanou hodnotou. V rámci diskusií na výročnom zasadnutí sa členovia PAS zhodli aj na tom, že k najdôležitejším oblastiam, ktorým by sa aliancia mala v budúcnosti venovať, patrí prepájanie vzdelávania s potrebami trhu práce, optimalizácia sociálneho systému vedúca k znižovaniu odvodového zaťaženia a odbyrokratizovaniu, podnikateľská etika a sledovanie a ovplyvňovanie európskej legislatívy.

Podnikateľská aliancia Slovenska vznikla v novembri 2001. Jej zakladateľmi sú Centrum pre hospodársky rozvoj (CPHR) a Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO. Aliancia združuje vybrané podnikateľské subjekty pôsobiace v SR a jej hlavným cieľom je skvalitňovanie podnikateľského prostredia na Slovensku. Podniky združené v PAS dosahujú ročné tržby na úrovni 367 mld. Sk a zamestnávajú približne 64 tisíc pracovníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 15:13