StoryEditor

Výroba zubných pást sa presúva na Slovensko

07.11.2007, 15:38
Autor:
TASRTASR
Od januára budúceho roka začne talianska spoločnosť Safosa vyrábať zubné pasty pre firmu Unilever v Leviciach. V týchto dňoch tam ukončili výstavbu novej výrobnej haly. Znamená to, že produkcia zubných pást Signal sa presunie z doterajšej výrobne v Taliansku na Slovensko.

V súčasnosti pokračuje nábor nových zamestnancov a pre plný štart výroby, ktorá bude zásobovať celú Európu, potrebuje spoločnosť 150 200 pracovníkov.
Podľa slov vedúceho oddelenia výskumu a rozvoja starostlivosti o zuby spoločnosti Uniliver Petra Freunschta so závodom v Leviciach počíta Unilever do budúcnosti ako s jednou zo svojich najvýznamnejších tovární na výrobu kozmetiky. Jeho význam je daný strategickou polohou a priaznivými ekonomickými faktormi. Levický závod bude vyrábať polovicu celkovej produkcie zubných pást Signal pre Európu.
V Leviciach už Safosa vlastní od roku 2005 pôvodný kozmetický závod de Miclén (výroba vlasovej a telovej kozmetiky ) a je najväčším partnerom spoločnosti Unilever.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 09:58