StoryEditor

Internetový obchod Hej.sk utŕžil za vlaňajšok 387 mil. Sk

31.01.2008, 14:45
Autor:
SITASITA
Obchodné internetové centrum Hej.sk, ktoré prevádzkuje spoločnosť Eurocomm SR, dosiahlo za minulý rok tržby 387 mil. Sk, čo predstavuje ich medziročný nárast o 79 %. Celkovo centrum Hej.sk za minulý rok zaznamenalo 53,8 tis. objednávok, čo je medziročne viac o 76 %.

Priemerná cena jednej objednávky predstavovala hodnotu 7 183 Sk. "Predpokladali sme, že naše tržby sa priblížia k hranici 380 mil. Sk. Výsledný obrat väčší o 7 mil. Sk nás príjemne prekvapil," komentoval hospodárske výsledky konateľ Hej.sk Tomáš Richter.


Na úspešnej bilancii minulého roka sa už tradične značnou mierou podieľali predvianočné nákupy. Ako spoločnosť uviedla, len 10. decembra utŕžilo centrum 5 mil. Sk, pričom prijalo 659 objednávok. "Naše skúsenosti ukazujú, že už aj Slováci si na internetové obchody zvykli. Obrat v predvianočnom období rastie každoročne o stovky percent," informoval Richter. "Internetové obchody dobre ukazujú trendy v predaji technologických noviniek. Po sieti totiž nakupujú predovšetkým mladší a informovaní ľudia, ktorí si rozumejú s počítačmi a ďalšími technickými vymoženosťami," vysvetlil Richter. Podľa jeho skúseností je preto možné na základe odbytu v internetových obchodoch odhadnúť, o čo bude v ďalšej sezóne záujem v kamenných obchodoch.


Internetové obchodné centrum Hej.sk prevádzkuje v Slovenskej republike spoločnosť Eurocomm SR od roku 2003. V súčasnosti svojim zákazníkom prináša viac ako 100 tis. druhov tovaru. Eurocomm SR patrí do skupiny Kasa, ktorá pôsobí v Českej republike, na Slovensku, Nemecku, Poľsku a v Maďarsku, pričom tiež prevádzkuje obchod v Rakúsku, ktorý servisne zabezpečuje nemecká pobočka. Ročný obrat skupiny obchodov KASA dosiahol za rok 2007 v prepočte viac ako 1,5 mld. slovenských korún, čo predstavuje medziročný nárast o 77 %.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 03:21