StoryEditor

V Ružomberku vyrastie nový Aupark

19.09.2007, 15:21
Autor:
TASRTASR
Asanovaním budov začali v centre mesta Ružomberka pripravovať plochu na výstavbu obchodného centra Auapark. Pripravovacie práce budú pokračovať do začiatku budúcej jari a potom by sa malo začať stavať, informoval TASR ružomberský primátor Michal Slašťan.

Podľa vyjadrenia ružomberského mestského architekta Jána Petreka projekt auparku ešte nie je hotový, takže sa nevie vyjadriť ku konečnému vonkajšiemu výzoru budovy obchodného centra. Podľa architekta by aupark mal vhodne zapadnúť medzi jestvujúce budovy v pešej zóne. Budova bude monolitická s átriom v podobe námestia.

Primátor Ružomberka Slašťan podotkol, že mesto bude trvať na tom, aby mohlo ovplyvniť vonkajší výzor auparku. "Je to aj požiadavka poslancov mestského zastupiteľstva," dodal primátor.

Náklady na ružomberský aupark majú byť približne 1 miliardu Sk. Má stáť na ploche asi 17 000 m2. Jeho investorom je firma HB Reavis. Podobné centrum vybudovala v Bratislave, v súčasnosti stavia v Žiline, ďalšie by mali vyrásť v Košiciach, Trenčíne a Piešťanoch.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 14:36