StoryEditor

Jureňa považuje zákon o obchodných reťazcoch za impotentný

09.08.2007, 14:54
Autor:
SITASITA
Minister pôdohospodárstva SR Miroslav Jureňa označil súčasný zákon o obchodných reťazcoch za "impotentný". Ako na dnešnej tlačovej besede dodal, zákon síce existuje, ale nikto nekontroluje jeho dodržiavanie.

"Považujem preto za dôležité, aby sa v novele zákona, ktorú predloží ministerstvo hospodárstva, zmenil kontrolný mechanizmus na funkčný," zdôraznil M. Jureňa. Návrh novely zákona by mal rezort hospodárstva podľa Jureňu predložiť na rokovanie vlády už v novembri tohto roka.
Ako ďalej na tlačovej besede minister pôdohospodárstva uviedol, jeho rezort považuje za jednu z priorít súčasnosti tému zavedenia eura a jeho vplyv na agrorezort. "V rámci rezortu vytvorilo ministerstvo koordinačnú komisiu, ktorá už vytvorila 51-bodový vecný a časový harmonogram," informoval Jureňa. Ako doplnil generálny riaditeľ sekcie pôdohospodárskej politiky a rozpočtu Ľubomír Partika, spomínaný harmonogram sa týka oblasti legislatívy, rozpočtu, financovania, platobného styku, štatistiky, ľudských zdrojov, či personalistiky. "Harmonogram definuje úlohy, ich plnenie a zodpovednosť za ne, pričom sa zatiaľ sa týka najmä ministerstva pôdohospodárstva," uviedol Ľ. Partika. Ako doplnil, ministerstvo následne prerozdelí úlohy príspevkovým a rozpočtovým organizáciám a štátnym podnikom v agrorezorte, pričom očakáva spätnú väzbu. Minister považuje za dôležité aj duálne oceňovanie, ktoré bude povinné od 1. júla 2008.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 04:54