StoryEditor

Čistý zisk skupiny OMV vzrástol v druhom kvartáli o 5,3 percen

16.08.2007, 13:34
Autor:
SITASITA

Rakúska ropná a plynárenská skupina OMV utŕžila v druhom kvartáli 4,58 mld. eur, čo je v medziročnom porovnaní pokles o 1 %. Čistý zisk firmy upravený o mimoriadne položky vzrástol na 435 mil. eur z úrovne 413 mil. eur zaznamenanej pred rokom. Výsledok tak prekvapil analytikov, ktorí predpovedali jeho výšku len 390 mil. eur. Neupravený čistý zisk stúpol v sledovanom období o 3 % na 411 mil. eur.
OMV za nárast zisku vďačí vyššej rafinačnej marži, väčšej produkcii v Jemene a na Novom Zélande a investíciám. Výšku zisku naopak negatívne ovplyvnila slabá úroveň amerického dolára voči euru a výpadky produkcie v rafinériách v Rumunsku a Nemecku. Spoločnosť zopakovala, že má stále záujem o spoluprácu s maďarským rivalom MOL. "Ako komplexná ropná a plynárenská skupina máme veľmi stabilný základ a silné výsledky potvrdzujú našu rastovú stratégiu," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Wolfgang Ruttenstorfer.
Spoločnosť OMV začala na Slovensku pôsobiť v roku 1991. OMV Slovensko, s.r.o. sídli v Bratislave a jej hlavné aktivity zahŕňajú predovšetkým predaj olejov a ropných produktov na 91 čerpacích staniciach po celkom Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 21:54