StoryEditor

Poslanci sa neprezentovali, pokračujú v pondelok

21.09.2007, 11:56
Autor:
TASRTASR

oslanci ukončili ôsmy deň 13. schôdze parlamentu bez výsledku. Snemovňa nebola uznášaniaschopná, a tak predseda Národnej rady (NRSR) Pavol Paška namiesto hlasovania o novele zákona o sociálnom poistení ukončil rokovanie. Poslanci sa znovu stretnú v pondelok o deviatej hodine.
Patovému výsledku rokovania predchádzala búrlivá rozprava a roztržka medzi lídrami koalície o tom, či majú novelu zákona o sociálnom poistení, vzhľadom na prebiehajúce rokovania s dôchodcovskými správcovskými spoločnosťami, presunúť na budúcu schôdzu NRSR, stiahnuť, alebo predsa len pustiť do druhého čítania.
NR SR totiž vo štvrtok z dôvodu neuznášaniaschopnosti nemohla hlasovať o návrhu SDKÚ-DS, SMK a KDH, aby bola novela zákona o sociálnom poistení stiahnutá z NR SR. Prezentovalo sa len 57 opozičných poslancov. Následne Vladimír Mečiar za klub ĽS-HZDS navrhol preložiť novelu na rokovanie nasledujúcej schôdze parlamentu. Po upozornení predsedu NR SR Pavla Pašku, že takýto návrh môžu podať najmenej tri poslanecké kluby, ĽS-HZDS podporila aj SDKÚ-DS a KDH. Ak by boli prítomní všetci poslanci opozície, návrh by bol prešiel, prezentovalo sa však len 70 poslancov ĽS-HZDS a opozície. Keďže snemovňa opäť nebola uznášaniaschopná, Paška napokon otvoril rozpravu k novele zákona o sociálnom poistení v prvom čítaní.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 18:30