Uvoľnením nášho potravinárskeho trhu sa na našom trhu objavuje záplava zahraničných výrobkov. Vy ste už varovali, aby sme sa nestali územím výpredajov nekvalitných potravín. Stalo sa?
Stalo niečo horšie. Kým po roku 1989 sem prúdila lacná nekvalita zvonka, stačilo niekoľko afér, a dovozcovia sa zväčša poučili. Horšie však je, že latku začali podliezať aj domáci výrobcovia. Super- a hypermarkety ich donútili znižovať ceny potravín na úkor kvality. V rozčarovaní spotrebiteľov z dovážaných potravín sme mali šancu zachovať si aspoň domácu kvalitu. Ale všetko je inak, kvalita potravín sa vytunelovala. Šunka už nie je pôvodná dobrá šunka, ale plno vody a chémia. V jogurtových dezertoch s 0 % tuku zjeme možno viac kukuričného škrobu než mlieka. Miesto hodnotného masla jeme "rastlinné maslo", ktoré má len toľko tuku, koľko má p...
Zostáva vám 85% na dočítanie.