StoryEditor

Trump chce vysúdiť miliardu

19.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Americký miliardár Donald Trump chce od čínskych miliardárov Vincenta Lo Hong-suia a Henryho Chenga Karshuna vysúdiť rovnú miliardu dolárov, čo je v prepočte vyše 32,3 miliardy korún, o ktorú údajne prišiel v dôsledku nevydarenej obchodnej transakcie jeho partnerov.
Celý prípad sa začal odvíjať ešte v roku 1994, keď im počas partie golfu za 90 miliónov dolárov ponúkol 70-percentný podiel na jednej zo svojich newyorských nehnuteľností. Trumpovi obchodní partneri ju neskôr predali za 1,76 miliardy dolárov. Avšak Trump ešte v roku 1998 obchodným partnerom, v súčasnosti už bývalým, napísal, aby nehnuteľnosť nepredávali "za babku", pretože za budovu Trump Place Riverside South záujemcovia ponúkli dokonca vyše troch miliárd dolárov. Čínski obchodní partneri však na Trumpovo varovanie nedbali a trvali na dodržaní zmlúv, ktoré uzavreli so spoločnosťami Carlyle Group a Extell Development.
Vincent Lo k sporu uviedol, že Trump jemu a jeho obchodnému partnerovi predal podiely vrátane všetkých dispozičných práv, a preto sa už o osud 31-hektárového pozemku trápiť nemusí. Svoj podiel z predajnej ceny si môže zinkasovať.
Podľa poznámok ironikov zo súdneho sporu budú mať napokon prospech len advokáti oboch strán. Veď keď sa súdia miliardári, nejde o šestáky. A v takom prípade sú mastné aj honoráre ľudí v ich službách...
Cheng je šéfom obchodu s nehnuteľnosťami New World Development a jedným z najbohatších ľudí sveta. Lo sa stal boháčom vďaka firme Shui On Construction and Materials a je jedným z najväčších investorov do nehnuteľností v Číne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 09:02