StoryEditor

Continental Matador zvyšuje výrobu

17.10.2006, 00:00

Nemecko-slovenský výrobca nákladných pneumatík Continental Matador zvyšuje výrobu. Denná produkcia vzrastie zo súčasných 6 400 na 6 900 pneumatík. V budúcom roku plánuje spoločnosť ročne vyrobiť 2,2 milióna týchto pneumatík pre nákladné autá.
"V Púchove budujeme najväčší európsky závod v tejto komodite a dobrú pozíciu máme v 22,5-palcových plášťoch pre nákladné autá a autobusy," zdôraznil generálny riaditeľ firmy Petr Sehnal. Novú výrobnú halu za 66 miliónov korún začali stavať v apríli a dokončili ju v auguste.
Väčšina z 1 100 zamestnancov spoločného podniku Nemcov a Slovákov je z Matadoru. Ten už nevyrába pneumatiky pre nákladné autá.
Nemecký Continental, ktorý vlastní v púchovskom závode 76 percent akcií, expanduje aj vo Zvolene. V závode, ktorý otvoril vo februári, vyrába mesačne 75-tisíc brzdových strmeňov a 25-tisíc komponentov. Do zvolenskej fabriky Continental investoval 60 miliónov eur (2,3 mld Sk) pri investičných stimuloch za 390 miliónov korún.
Continental má závody aj v Dolných Vesteniciach a Partizánskom, kde vyrába komponenty z technickej gumy.
Continental je štvrtým najväčším svetovým výrobcom pneumatík a významným dodávateľom brzdových systémov európskym aj americkým automobilkám. Podľa vedenia koncernu hospodárske výsledky od začiatku roka ukazujú, že firma dosiahne určené ciele. Bude to už piaty rok, čo Continental splní biznis plán v raste tržieb a tvorbe hrubého zisku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 10:06